Ροχαλητό – Μια Μικρή Αλλαγή Μπορεί Να Κάνει Μεγάλη Διαφορά

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι το ροχαλητό, τόσο για το άτομο που ροχαλίζει, όσο και για τον σύντροφό του. Οι επιπτώσεις και η σοβαρότητα του ροχαλητού γίνονται όλο και πιο εμφανείς, καθώς το ροχαλητό συνδέεται με καταστάσεις όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η στεφανιαία νόσος.

Ροχαλητό - Μικρή Αλλαγή Μεγάλη Διαφορά

Οι διάφοροι τύποι ροχαλητού, κυμαίνονται από ένα απλό φύσημα έως έναν πλήρη βρυχηθμό και δεν υπάρχει μία σχολή σκέψης σχετικά με τους λόγους που κρύβονται πίσω από το ροχαλητό.

Το ροχαλητό, πιστεύω ότι είναι ένα μήνυμα ότι τα συστήματα του σώματος δεν είναι σε ισορροπία. Το να βρούμε ποιο σύστημα είναι το δύσκολο μέρος. Αλλά για να διορθωθεί η ισορροπία μπορεί να μην χρειαστεί μια τεράστια αλλαγή, πάρτε το παράδειγμα του Άντι.

Λύστε Το Πρόβλημα Τώρα!

To Snorest έχει ψηφιστεί ως το Νο1 στην λίστα με τις λύσεις για το ροχαλητό. Έχει σπάσει τα ταμεία στην Ελλάδα, σημειώνοντας χιλιάδες πωλήσεις σε καθημερινή βάση.

Αν πραγματικά ψάχνετε για την ιδανική λύση για το ροχαλητό, μην χάνετε χρόνο. Προλάβετε την προσφορά και αποκτήστε το Snorest στην μισή ακριβώς τιμή!

Δείτε το βίντεο!

Αποκτήστε το Snorest με ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Σημείωση: Η προσφορά ενδέχεται να έχει λήξει, λόγω του περιορισμένου αποθέματος και της υψηλής ζήτησης της αγοράς.

Η Ιστορία Του Άντι

Ο Άντι ήταν στα τέλη της δεκαετίας των 30 και ροχάλιζε για αρκετά χρόνια. Δεν είναι απόλυτα σίγουρος πότε ξεκίνησε, αλλά τελευταία το ροχαλητό είχε γίνει πιο τακτικό γεγονός. Πιθανότατα ακόμα δεν θα το αντιλαμβανόταν, εκτός από το γεγονός ότι τρελαινόταν η γυναίκα του.

Αυτή είναι η ιστορία του όπως την διηγήθηκε στο PagkosmiaNea.eu, αναγνώστης που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Ο Άντι ήταν πάντα δραστήριος, δεν ήταν αστέρι του ποδοσφαίρου, αλλά του άρεσε να πετάει μια μπάλα. Αν ρωτούσατε έναν περαστικό, δεν θα περιέγραφαν τον Άντι ως υπέρβαρο, αλλά ο Άντι παραδέχεται ελεύθερα ότι έπαιρνε ένα κιλό το χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια και σκοπεύει να αρχίσει να χάνει μερικά από αυτά κάποια στιγμή σύντομα.

Κάθε χρόνο ο Άντι και η οικογένειά του, η σύζυγός του και οι δύο γιοι του, πηγαίνουν για κάμπινγκ. Πάνε πάντα στο ίδιο κάμπινγκ κάθε χρόνο και πάντα παίρνουν την ίδια θέση, ή περίπου την ίδια, κοντά στο νερό και μακριά από τον αυτοκινητόδρομο.

Ο Andy δεν πιστεύει ότι οι διακοπές πρέπει να είναι σκληρή δουλειά και η οικογένεια δεν στερείται άνεσης με φουσκωτά στρώματα, ηλεκτρικό ψυγείο, έγχρωμη τηλεόραση (μόνο για τις ειδήσεις) και μια μεγάλη σκηνή τριών δωματίων.

Τώρα πέρυσι το μπλοκ ντους στην άκρη του κάμπινγκ του Άντι βρισκόταν σε φάση μεγάλης ανακαίνισης για τις δύο εβδομάδες των διακοπών του Άντι. Αυτό δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα, απλά σήμαινε ότι ο Άντι έκανε το νυχτερινό του ντους στο άλλο μπλοκ ντους. Αλλά επειδή ο Άντι και η σύζυγός του προτιμούσαν τα αγόρια να μην περπατούν στο σκοτάδι, έκαναν ντους μερικές ώρες νωρίτερα από το κανονικό.

Πόσο Ενοχλητικό Μπορεί Να Είναι Το Ροχαλητό

Μετά από μερικές ημέρες από την άφιξή τους, η σύζυγος του Άντι, η Κάρεν, παρατήρησε ότι ο Άντι δεν ροχάλιζε τόσο άσχημα όσο συνήθως. Στις προηγούμενες διακοπές ακόμη και τα αγόρια ανέφεραν πόσο ενοχλητικό ήταν το ροχαλητό του μπαμπά.

Πόσο Ενοχλητικό Μπορεί Να Είναι Το Ροχαλητό

Είχαν παρατηρήσει και εκείνα μια πιο ήσυχη νύχτα. Ο Άντι ήταν ευχαριστημένος καθώς είχε παρατηρήσει και αυτός ότι ξυπνούσε πιο ανανεωμένος το πρωί και ότι το στόμα του δεν ήταν σαν να είχε αφήσει κάποιος γυαλόχαρτο μέσα. Δεν ήξερε ποια αλλαγή είχε κάνει που έφερε αυτό το απροσδόκητο και ευχάριστο αποτέλεσμα, αλλά υποπτευόταν ότι είχε να κάνει με τη νυχτερινή του ρουτίνα, καθώς αυτό ήταν το μόνο πράγμα που είχε αλλάξει.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Άντι πειραματίστηκε με τη ρουτίνα του και τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν βούρτσιζε τα δόντια του αρκετές ώρες πριν πέσει για ύπνο και όχι λίγο πριν αποσυρθεί, δεν ροχάλιζε τόσο πολύ, αν ροχάλιζε καθόλου, και ξυπνούσε το πρωί χωρίς να νιώθει το στόμα του εντελώς στεγνό.

Βούρτσισμα Των Δοντιών Και Ροχαλητό

Αυτή η απλή αλλαγή έκανε μεγάλη διαφορά για τον Andy και την Karen. Ο Άντι συμπέρανε ότι όταν βούρτσιζε τα δόντια του λίγο πριν αποσυρθεί, η οδοντόκρεμα τον αφυδάτωνε λίγο. Ήταν αρκετό για να στεγνώσει τις ρινικές διόδους και να τον κάνει να αναπνέει από το στόμα κάνοντας τον θόρυβο του ροχαλητού.

Βουρτσίζοντας τα δόντια του νωρίτερα δεν υπέστη την ίδια αφυδάτωση και ήταν σε θέση να αναπνέει από τη μύτη του όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τώρα ο Άντι συνειδητοποίησε επίσης ότι η οδοντόκρεμα από μόνη της δεν θα έπρεπε να είναι σε θέση να έχει τόσο σημαντικό αποτέλεσμα. Ήταν ότι ο οργανισμός του βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο ισορροπίας και η οδοντόκρεμα ήταν η τελευταία μικρή ώθηση πάνω από την άκρη.

Εδώ Έρχεται Η Διατροφή

Ο Άντι αποφάσισε ότι ήταν πολύ κοντά σε αυτό το λεπτό σημείο ισορροπίας και άρχισε να εξετάζει ολόκληρη τη διατροφή του. Εδώ Έρχεται η διατροφή

Ο Άντι αποφάσισε ότι ήταν πολύ κοντά σε αυτό το λεπτό σημείο ισορροπίας και άρχισε να εξετάζει ολόκληρη τη διατροφή του. Έκανε κάποιες μικρές προσαρμογές στη διατροφή του. Έχει χάσει λίγο βάρος, αλλά αυτό είναι ένα μπόνους και πλέον ροχαλίζει μόνο αν παρασυρθεί και αυτό συμβαίνει συνήθως όταν συναντάει τους κολλητούς του από το κολέγιο δύο φορές το χρόνο.

Η πιθανότητα να εξαλείψετε το ροχαλητό σας αλλάζοντας το πότε βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι μάλλον μικρότερη από μία στις χίλιες. Το πρόβλημα του Άντι πιθανόν να είναι και δικό σας πρόβλημα.

Το κλειδί είναι να βρείτε το σύστημα που είναι εκτός ισορροπίας και να εργαστείτε για να το διορθώσετε. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστείς μόνο την παραμικρή αλλαγή. Αξίζει τον κόπο; Εσείς αποφασίζετε.

Ξεπερνώντας Το Μαρτύριο Ενός Συντρόφου Που Ροχαλίζει

Τίποτα δεν είναι τόσο απογοητευτικό όσο το να προσπαθείς να κοιμηθείς και να ακούς τους λαρυγγικούς ήχους του αγαπημένου σου προσώπου που ροχαλίζει δίπλα σου. Σημειώστε εδώ, ότι μπορεί πίσω από όλο αυτό να κρύβονται προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας ή και ορμονικές αλλαγές που δεν είναι εμφανείς τόσο εύκολα.

Υποτίθεται ότι θα ήταν για καλό και για κακό, αλλά κανείς δεν σας είπε τίποτα για τις ατελείωτες νύχτες που θα ξυπνούσατε από τους εκνευριστικούς ήχους, τις σακούλες κάτω από τα μάτια που θα ακολουθούσαν και την ανάγκη να καταναλώνετε πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μόνο και μόνο για να μείνετε ξύπνιοι.

Όσο κακό μπορεί να είναι το ροχαλητό για το άτομο που πρέπει να το ακούει, μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά το άτομο που το κάνει. Οι άνθρωποι που ροχαλίζουν τείνουν να έχουν λιγότερο ξεκούραστο ύπνο και θα αισθάνονται πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να κάνετε τον σύντροφό σας να σταματήσει να ροχαλίζει ή θα πρέπει να καταφύγετε σε χωριστά υπνοδωμάτια προκειμένου να έχετε τον πολυπόθητο ύπνο που έχετε στερηθεί;

Μην Εγκαταλείπετε Την Ελπίδα Ακόμα

Το ροχαλητό είναι όντως ένα πρόβλημα, αλλά είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί αν ξέρετε πού να αναζητήσετε τη λύση. Από φυτικές θεραπείες μέχρι απλές ανέσεις, υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τον σύντροφό σας να σταματήσει το ροχαλητό και μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε τον ύπνο που χρειάζεστε.

Μην Εγκαταλείπετε Την Ελπίδα Ακόμα

Οι όχι και τόσο υπέροχοι ήχοι του ροχαλητού παράγονται από τις δονήσεις του μαλακού ουρανίσκου. Η μαλακή υπερώα είναι ένα πτερύγιο μυϊκού ιστού που κλείνει τον ρινοφάρυγγα κατά την κατάποση ή την ομιλία. Η μαλακή υπερώα συνήθως δονείται ακανόνιστα όταν υπάρχουν καταστάσεις που παρεμποδίζουν την ικανότητα κάποιου να αναπνέει από τη μύτη.

Οι αλλεργίες, το κρυολόγημα και οι φραγμένοι αεραγωγοί είναι κοινές αιτίες της κατάστασης. Μερικές φορές το ροχαλητό μπορεί να οφείλεται σε κάποια σοβαρή πάθηση, αλλά συνήθως το ροχαλητό μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά προληπτικά μέτρα.

Δεδομένου ότι το ροχαλητό είναι πιο συνηθισμένο όταν ξαπλώνετε ανάσκελα, μερικές φορές το να κάνετε τον σύντροφό σας να σταματήσει το ροχαλητό είναι τόσο εύκολο όσο το να του ζητήσετε να γυρίσει και να κοιμηθεί στο πλάι.

Οι Επιλογές Που Έχετε

Άλλες φορές, η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη. Μερικές φορές η προσθήκη ενός υγραντήρα στο δωμάτιο θα βοηθήσει στην ενυδάτωση των αεραγωγών και θα βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του ροχαλητού, δεδομένου ότι ένας ξηρός λαιμός μπορεί να συμβάλει στις δονήσεις της μαλακής υπερώας.

Υπάρχουν επίσης σπρέι και ταινίες για τη μύτη που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να αποτρέψει το ροχαλητό, αν και αυτές οι μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο έχουν αποδειχθεί κάποιες άλλες ευρέως διαθέσιμες μέθοδοι.

Μια από τις καλύτερες θεραπείες για το επίμονο ροχαλητό είναι η χρήση ενός μαξιλαριού «αφρού μνήμης» που θα στηρίζει σωστά τις περιοχές των ώμων, του λαιμού και του κεφαλιού. Δεδομένου ότι η ακατάλληλη στήριξη αυτών των περιοχών μπορεί να περιορίσει τη ροή του αέρα, ένα ποιοτικό μαξιλάρι μπορεί να κάνει θαύματα κυριολεκτικά εν μία νυκτί.

Η Καλύτερη Λύση Για Το Ροχαλητό!

Snorest

Αποκτήστε το Snorest με ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Εάν οι παραπάνω θεραπείες δεν εξαλείψουν το πρόβλημα του ροχαλητού, θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει μια πιο σοβαρή πάθηση που προκαλεί το ροχαλητό του συντρόφου σας και θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με γιατρό για να προσδιορίσετε την υποκείμενη αιτία της πάθησης.