Ορμονικές Αλλαγές Στην Πάροδο Του Χρόνου Και Αντιμετώπιση

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική μετάβαση που βιώνουν όλες οι γυναίκες, τόσο φυσική όσο η εφηβεία. Για τη γιαγιά και τη γιαγιά σου, το προσδόκιμο ζωής ήταν μικρότερο. Η επίτευξη της εμμηνόπαυσης σήμαινε συχνά ότι η ζωή τους πλησιάζει στο τέλος της. Αυτό όμως δεν ισχύει πλέον. Σήμερα οι γυναίκες ζουν περισσότερο – κατά μέσο όρο, έως την ηλικία των 78 ετών.

Το πώς βιώνετε την εμμηνόπαυση καθορίζεται από πολλούς παράγοντες: στάση, διατροφή, γενική υγεία, γενετική και την πολιτιστική σας ομάδα. Η ιατρική επιστήμη θεωρεί την εμμηνόπαυση ως την κατάσταση του σώματός σας μετά την ολοκλήρωση ενός ολόκληρου έτους χωρίς περίοδο. Σίγουρα δεν είναι ασθένεια! Λαμβάνοντας σοφές αποφάσεις σχετικά με την εμμηνόπαυση και τον υγιεινό τρόπο ζωής σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα 20, 30 ή περισσότερα χρόνια μετά!

Συμπεριφορά

Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι είναι ευτυχείς που δεν έχουν πλέον τις μηνιαίες περιόδους τους και όλα τα ορμονικά ή απλά σωματικά προβλήματα που συνόδευαν τις περιόδους τους. Αισθάνονται μια ελευθερία από το να πρέπει να ανησυχούν για την εγκυμοσύνη και τον έλεγχο των γεννήσεων. Υπάρχει μια αίσθηση περισσότερης ενέργειας, και μια αίσθηση της ελευθερίας που έρχεται χωρίς τη βιολογική προσπάθεια να γίνουμε μητέρα, βοηθός και φροντιστής. 

Πολλές γυναίκες στρέφουν την προσοχή τους σε εκείνα τα πράγματα στη ζωή που έχουν αφήσει στην άκρη. Μερικοί ξεκινούν νέα καριέρα ή επιχειρήσεις. Άλλοι αναλαμβάνουν δημιουργικές αναζητήσεις όπως φωτογραφία ή ζωγραφική, ενώ άλλοι ταξιδεύουν σε μέρη που ήθελαν να δουν. Αυτές οι γυναίκες έχουν θετική στάση.

Εκείνες οι γυναίκες που φοβούνται την εμμηνόπαυση, την βλέπουν ως αφύσικη, ή ένα σημάδι γήρατος (και όλοι γερνάμε όχι!), Έχουν περισσότερα προβλήματα να απολαμβάνουν τη μετάβαση κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Αναφέρουν περισσότερα προβλήματα συμπτωμάτων. Οι αρνητικές συμπεριφορές οδηγούν σε αρνητικές εμπειρίες.

Κλήση Αφύπνισης

Όλα μεγεθύνονται, ξεκινώντας από την περιεμμηνόπαυσή σας και μετά συνεχίζονται καθώς κάνετε τη μετάβαση σε εμμηνόπαυση. Θέματα που δεν συμφιλιώσατε ως γυναίκα θα εμφανιστούν για να αντιμετωπίσετε. Ίσως πρέπει να γίνουν πολύ καθυστερημένες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Το σώμα σας είναι πολύ έξυπνο και θα αρχίσει να καθαρίζει τυχόν «γεμισμένα» συναισθήματα. 

Αυτό σημαίνει ότι το σώμα δεν θέλει πλέον να φέρει αυτά τα αρνητικά πρότυπα σκέψης ή συνήθειες μέσα. Εάν έχετε βιώσει τραύμα ή οδυνηρές εμπειρίες – αυτές που δεν έχουν επιλυθεί – θα εμφανιστούν. Θα θυμάστε τα περιστατικά που αγνοήσατε ή απλά δεν μπορούσατε να αντιμετωπίσετε εκείνη τη στιγμή. Ίσως δεν είχατε έναν ασφαλή χώρο για να εργαστείτε σε αυτά. Αυτή είναι η ευκαιρία να τους αφήσουμε να φύγουν. Εάν καταλαβαίνετε αυτήν την εκκαθάριση και την καλωσορίζετε, θα ζήσετε μια ευκολότερη μετάβαση.

Θα ξυπνήσουν επίσης ζητήματα υγείας που έχουν παραμεληθεί, όπου μερικά μπορεί να κρύβονται πίσω από ένα αθώο ροχαλητό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει διεξοδικούς ελέγχους και εξετάσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των οδοντικών, της όρασης, της καρδιάς, καθώς και των ορμονών. 

Τα προβλήματα υγείας είναι σοβαρά για μένα. Έχω περάσει το δρόμο της ανθυγιεινής και της υγείας. Σίγουρα επιλέγω να είμαι υγιής. Μπορούμε να εφαρμόσουμε την προληπτική υγεία. Η διατροφή, η άσκηση, το καθαρό νερό, η διαχείριση του άγχους, το υγιές περιβάλλον και τα συνθετικά φάρμακα δεν συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία και τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος.

Πνευματική Αφύπνιση

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι αλλαγές που κάνετε σας οδηγούν σε μια πνευματική αφύπνιση. Αυτό συμβαίνει σε πολλές γυναίκες που χαιρετίζουν αυτήν την ανάπτυξη. Αναζητήστε την τοπική εκκλησία σας, παρακολουθήστε μαθήματα διαλογισμού, ανακαλύψτε νέα πνευματική σκέψη ή μια ανανεωμένη σύνδεση με τον Θεό. Είστε ένα πνεύμα με ένα σώμα. Η προσέγγιση της πνευματικής σας ευεξίας περιλαμβάνει επιλογές που φροντίζουν τον εαυτό σας σωματικά και συναισθηματικά.

Προληπτικά Βήματα

Για να κάνετε την εμμηνόπαυση διασκεδαστική και ευχάριστη:

  • Κάντε επιλογές για την εξάλειψη / μείωση του στρες.
  • Δημιουργήστε ένα καταφύγιο για τον εαυτό σας όπου μπορείτε να διαλογιστείτε, να γράψετε, να σχεδιάσετε ή οτιδήποτε εκφράζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.
  • Βρείτε μια άσκηση που σας αρέσει και ακολουθήστε την.
  • Αξιολογήστε τη διατροφή και μειώστε το βάρος, εάν έχετε κερδίσει λίρες με τα χρόνια.
  • Γίνετε εγωιστές με τον χρόνο σας για τον εαυτό σας. Κάντε περισσότερα πράγματα για εσάς και αξιολογήστε τους ρόλους που παρέχουν φροντίδα.
  • Πάρτε αρκετή ξεκούραση και ύπνο.
  • Αναπτύξτε ένα εξωτερικό ενδιαφέρον ή χόμπι.
  • Έχετε χαρά και διασκέδαση στη ζωή σας. Αν αυτό σημαίνει να δημιουργείτε νέους φίλους, κάντε το.

Αν και η εμμηνόπαυση είναι ένα από τα σημαντικά ορόσημα στη ζωή μιας γυναίκας, πολλές γυναίκες δεν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει και ποιες είναι οι επιλογές. Είναι δικαίωμά σας να γνωρίζετε το σώμα σας και να ενημερώνεστε.

 Με μια σωστή στάση, διατροφή, συμπληρώματα διατροφής, άσκηση και απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής, οι περισσότερες από τις δυσάρεστες παρενέργειες της εμμηνόπαυσης μπορούν να ελαχιστοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό. Με αυτή τη γνώση και προετοιμασία μπορείτε να προχωρήσετε με χάρη και να την αγκαλιάσετε!

Αφήστε μια απάντηση