Ο Πιο Σημαντικός Σας Μυς Της Μαμάς – Ο Εγκάρσιος Κοιλιακός

Εάν υπάρχει ένας μυς στο σώμα σας που μπορεί να σας βοηθήσει να είστε μια καλύτερη μαμά, να φανείτε υπέροχες με ένα μπικίνι και να παρέχετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά των τραυματισμών θα ξοδεύατε χρόνο να το αναπτύξετε; Εάν η απάντηση είναι ναι, διαβάστε παρακάτω!

Ακόμα μαζί μου; 

Ο μυς στον οποίο αναφέρομαι είναι η εγκάρσια κοιλιακή σας (TA). Βρίσκεται στην κοιλιά σας. Το TA παρέχει το θεμέλιο κάθε αποτελεσματικής κίνησης λόγω της άμεσης και έμμεσης σταθεροποιητικής σχέσης με τους άλλους μυς σας. Προσπαθήσατε ποτέ να περπατήσετε σε τραμπολίνο; Είναι αρκετά δύσκολο και δύσκολο να κινηθείς σε μια τόσο ασταθή επιφάνεια. Οι μύες σας δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά επειδή δεν υπάρχει σταθερή βάση κάτω από εσάς.

Αντίθετα, το περπάτημα σε συμπαγές έδαφος είναι εύκολο. Ένα σταθερό θεμέλιο επιτρέπει στους μυς σας να λειτουργούν με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και ευκολία. Ο μυς ΤΑ λειτουργεί ως το εσωτερικό θεμέλιο του σώματός σας. Παρέχει μια σταθερή πλατφόρμα για τους άλλους μυς σας να λειτουργούν καλύτερα. Δείτε πώς θα σας βοηθήσει:

Γίνετε Μια Καλύτερη Μαμά

Οι μητέρες χρειάζονται ενέργεια και δύναμη για να φροντίζουν τα μωρά τους. Η ύπαρξη ισχυρού μυός ΤΑ σώζει το σώμα σας από σπατάλη ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε περισσότερα για εσάς και το μωρό σας. Ας το παραδεχτούμε – όσο περισσότερη ενέργεια έχουμε τόσο καλύτεροι γονείς μπορούμε να είμαστε.

Φαίνεται Υπέροχο Σε Ένα Μπικίνι

Ο μυς TA βρίσκεται κάτω από τους μυς του Rectus Abdominis (τους μύες του στομάχου έξι πακέτων). Εδώ είναι η διαφορά μεταξύ των δύο. Αν έχετε δει ποτέ δομικά σώματα με στομάχι έξι πακέτων, έχουν αναπτύξει πολύ μυϊκούς ορθούς κοιλιακούς. 

Το πρόβλημα είναι όταν αυτοί οι μύες αναπτύσσονται μεγαλώνουν προς τα έξω. Εάν έχετε πολύ χαμηλό σωματικό λίπος, δημιουργεί ένα εφέ έξι πακέτων και μπορεί να φανεί δροσερό εάν σας αρέσει αυτό. Ωστόσο, εάν έχετε ένα στρώμα λίπους πάνω από αυτούς τους μύες, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε παχύτεροι και να διογκώσετε την κοιλιά σας. Η οικοδόμηση των ορθών κοιλιακών μυών σας είναι σαν να αφήνετε τη ζώνη σας.

Transverse Abdominis

Ο μυς ΤΑ αναπτύσσεται πραγματικά προς τα μέσα όταν το χτίζετε. Είναι σαν να σφίγγεις τη ζώνη σου ή να φοράς μυϊκή ζώνη. Έτσι, ανεξάρτητα από το τρέχον ποσοστό σωματικού λίπους, η ανάπτυξη αυτού του μυός μπορεί να βοηθήσει να ισιώσει το στομάχι σας και να αισθανθεί καλύτερα με ένα μπικίνι. Για όσους έχουν μικρότερο σωματικό λίπος, ένας ισχυρός μυς ΤΑ δημιουργεί επίσης ένα σέξι ορισμό “πλαίσιο” γύρω από το στομάχι σας. Αυτό κάνει τα μοντέλα μαγιό τα στομάχια να φαίνονται τόσο ελκυστικά χωρίς να είναι πολύ μυώδη.

Ασφάλιση

Επειδή ο μυς TA λειτουργεί ως μυϊκή ζώνη και βοηθά στη σταθεροποίηση της λεκάνης σας, παρέχει περισσότερη υποστήριξη έναντι εξωτερικών δυνάμεων (κρούσεις, σωματικές πιέσεις κ.λπ.). Όταν λυγίζετε, στρίβετε, τρέχετε, μετακινείτε για τη φροντίδα του μωρού σας, υπόκειται σε διάφορες δυνάμεις. Ένας ισχυρός μυς ΤΑ σας βοηθά να μεταφέρετε τη δύναμη αποτελεσματικά μέσω του σώματός σας μέσω των μυών, αντί της πλάτης και των αρθρώσεων. 

Το να έχετε ένα ισχυρό TA είναι σαν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο έναντι δυνάμεων που δημιουργούν πόνο, πόνο και τραυματισμό από τις επαναλαμβανόμενες φυσικές κινήσεις της παιδικής μέριμνας.

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε έναν ισχυρότερο μυ Transverse Abdominis είναι να ξέρετε πώς να τον ενεργοποιήσετε. 

Στην πραγματικότητα, ως μητέρα ενεργοποιήσατε το TA σας όταν πιέζετε κατά τη διάρκεια της εργασίας και της παράδοσης. Ωστόσο, όταν δεν είστε στο τραπέζι γέννησης, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες τεχνικές. Αυτή είναι μια συνειδητή διαδικασία που απαιτεί πρακτική. Αλλά μόλις το πάρετε, μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ενεργοποιήστε Τον Transversus Abdominis

  1. Ξαπλώστε ανάσκελα και τραβήξτε τον ομφαλό σας στη σπονδυλική σας στήλη χωρίς να κρατάτε την αναπνοή σας. Τοποθετήστε ένα μπλοκ παιχνιδιών στο στομάχι σας ενώ το κάνετε και θα βυθιστεί. Τώρα μετακινήστε το μπλοκ πάνω και κάτω ενώ αναπνέετε κανονικά. Χρησιμοποιείτε την εγκάρσια κοιλιακή σας χώρα. Τώρα σηκωθείτε και κάντε το ίδιο πράγμα. (χωρίς το μπλοκ)
  2. Ενώ φοράτε ζώνη, τραβήξτε τον ομφαλό σας μακριά από τη ζώνη χωρίς να κρατάτε την αναπνοή σας. Νιώστε το κενό ανάμεσα στο στομάχι και τη ζώνη σας. Τώρα κρατήστε αυτό το κενό ενώ αναπνέετε κανονικά. Το TA σας είναι ενεργοποιημένο.

Η ενεργοποίηση των μυών TA είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του πιο σημαντικού Mommy Muscle. Σε μελλοντικές αναρτήσεις, θα σας δώσω μερικές ασκήσεις για να δημιουργήσετε ένα TA για να είστε περήφανοι.

Αφήστε μια απάντηση